Η Παρέμβαση της σ. Δάφνης Κατσίμπα - μέλους της Αριστερής Συσπείρωσης και Γραμματέα της ΕΝΙΘ - στη συγκέντρωση των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στις 07/06:

"Βρεθήκαμε και παλέψαμε μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία στους δρόμους απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή , που είναι και το επίκεντρο της δικής μας καθημερινής απασχόλησης και του καθημερινού μας αγώνα.

Ειδικότερα ενάντια στην συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της Δημόσιας υγείας, που προσφέρει τη ζωή των ανθρώπων των λαϊκών στρωμάτων βορά στα αρπαχτικά των επιχειρηματικών ομίλων.

Γενικότερα ενάντια στους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που παράγουν τις νοσογόνες συνθήκες διαβίωσης. H ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, τ stress, η υπερεξάντληση, τα ατυχήματα, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, οδηγούν σε σωματικές και ψυχικές αρρώστιες και σε ελάττωση του προσδόκιμου ζωής. Και είναι όλα αυτά στα οποία οδηγεί η πολιτική του κεφαλαίου.

Δώσαμε και δίνουμε αγώνες, συντεταγμένα με τα ταξικά σωματεία, γιατί τη βάρβαρη ταξική επίθεση μόνο η δύναμη ενός λαού οργανωμένου σε συνδικάτα, σε σωματεία, σε σχολές μπορεί να ανατρέψει , με ένα μαζικό, ενωτικό, λαϊκό κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου η Αριστερή συσπείρωση στην οποία είμαι ενταγμένη, θεώρησε αντικειμενικά σημαντικό για τα λαϊκά στρώματα, για το εργατικό κίνημα, απέναντι στην εξαγορά, τη διαχείριση και τις επιταγές του Ιμπεριαλισμού, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Και είναι αναμφίβολα θετικό σημάδι, η ενίσχυση του ΚΚΕ, με συνθήκες αρνητικού συσχετισμού. Αποτελεί προϊόν, μιας διαδικασίας που πέρασε μέσα από την οργάνωση στους χώρους εργασίας, την παρουσία στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τη θέση απέναντι στον ιμπεριαλισμό και την καταδίκη της πολεμικής συμμετοχής της χώρας.

Βαδίζοντας προς τις εκλογές της 26ης Ιουνίου, τη στιγμή που ετοιμάζεται μεγαλύτερη ένταση στην επίθεση στα λαϊκά στρώματα, με την επιστροφή σε πιο σκληρή λιτότητα στα πλαίσια της επερχόμενης σκληρότερης δημοσιονομικής πολιτικής, αυξάνονται και οι εκβιασμοί για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, τα ψευτοδιλήμματα , και οι επικοινωνιακές εξαπατήσεις.

Είναι ή δεν είναι π.χ. επικοινωνιακή απάτη να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η αναμόρφωση του ΕΣΥ χωρίς να αναφέρει ότι έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για μετακίνηση προσωπικού από ένα υποστελεχωμένο τμήμα σε άλλο επίσης υποστελεχωμένο ώστε το ένα να ενισχυθεί και να κλείσει το άλλο, στέλνοντας, τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα με ελαχιστοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού για το ΕΣΥ και αύξηση της ροής των κερδών – κεφαλαίων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Είναι ή δεν είναι ψεύτικο το δίλημμα που προσπαθούν να περάσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, να εγκλωβίσει το κίνημα και να μειώσει τη δυναμική του, να υφαρπάξει τη συναίνεση εργαζομένων και νεολαίας και ενός αριστερού ακροατηρίου, ώστε να υπάρχει «αριστερό» ανάχωμα απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις. Η υπεύθυνη αντιπολίτευση, το κοστολογημένο πρόγραμμα όπως το παρουσιάζουν, είναι το πρόγραμμα λιτότητας, το πρόγραμμα της κοινωνικής καταστροφής, προς όφελος του κεφαλαίου και της πολεμικής μηχανής του δυτικού ιμπεριαλισμού. Είναι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, της φοροκλοπής του μισθού, της ακρίβειας, της διάλυσης του ΕΣΥ, της ανεργίας της νεολαίας και του μισθού-επίδομα. Η λαίλαπα Μητσοτάκη που θα έρθει δε θα βρει απέναντί της το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το λαό και το οργανωμένο κίνημα σε εργασία και νεολαία.

Στις εκλογές αυτές, δεν αρκεί να μαυριστούν η ΝΔ και τα πολιτικά δεκανίκια της ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ αλλά και τα μικρά παράγωγά τους.

Στις εκλογές αυτές το ζητούμενο είναι η ενίσχυση του μοναδικού αυτή τη στιγμή οργανωμένου στηρίγματος του λαού, που παλεύει απέναντι στην επίθεση, για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση στον αγώνα εργαζομένων και νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, να ενισχυθεί η δράση τους, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και συνδικάτα.

Καλούμε εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τον κόσμο της δουλειάς και του καθημερινού μόχθου να ενισχύσει το ΚΚΕ."

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video