Η υπόθεση της "Ζαρντινιέρας ν2" στη Θεσσαλονίκη ήδη φαίνεται πως ακόμα για την αστική δικαιοσύνη δε μπορεί να οδηγήσει σε καταδίκη των 2 συντρόφων μας, που ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν αναίτια στο δρόμο για μια αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το 2015.

Ο Μάριος Ν., αθωώθηκε σε μια δίκη που κράτησε 4 ώρες, με δεκάδες συντρόφους συναγωνιστές να πραγματοποιούν μαζική παράσταση έξω από τις κλειστές πόρτες του δικαστηρίου ανηλίκων. Σημειωτέον πως οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί, πέρα από τις κραυγαλέες αντιφάσεις στις καταθέσεις τους που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα της στοχοποίησης και του ξυλοδαρμού, θα έπρεπε να έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη, μετά από μήνυση του Μάριου, η οποία ωστόσο παραμένει παράτυπα σκονισμένη στο συρτάρι του εισαγγελέα.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, μέσα από παραδειγματικές τιμωρίες αγωνιστών θα βρει μπροστά της τις αντιστάσεις που της πρέπουν. Την Τετάρτη 29/11 δικάζεται ο Γιάννης Ν., για την ίδια ακριβώς υπόθεση. Ο σύντροφος μας, έχει ξανασυλληφθεί εντελώς αναίτια, μετά από αντιφασιστική πορεία τον Ιούνη του 2014 και έχει αθωωθεί λόγω του σαθρού κατηγορητηρίου. Η παρουσία των αλληλέγγυων συναδέλφων και συναγωνιστών του, η αμφισβήτηση της τρομοκρατίας των κατασταλτικών μηχανισμών δείχνουν το δρόμο για την αθώωση και τη νίκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 ΣΤΙΣ 9:30
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Ν.

Ακολουθεί το πλήρες χρονικό της υπόθεσης, αναδημοσιευμένο από προηγούμενη ανακοίνωση μας.

Το βράδυ της Παρασκευής 18/12/2015, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, φόρτωσαν σε δύο από αυτούς τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στον ένα εξ' αυτών και την κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ (!).

Ακόμα δυο κοπέλες οδηγήθηκαν βαριά χτυπημένες στο Νοσοκομείο και τα δυο αδέρφια ο Γιάννης Ν. και ο Μάριος Ν συνελήφθησαν με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες των ΜΑΤ. Ο Μάριος μάλιστα νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε κατά την σύλληψη του, ενώ ο Γιάννης Ν. οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, όπου η αρμόδια εισαγγελέας υιοθέτησε αυτολεξεί το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα και προέβη στην καταπάτηση μιας σειράς από βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Όπως έγινε αμέσως γνωστό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο -τότε- φοιτητής Γιάννης Ν. αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από περσινή πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του. (Απλή παρατήρηση: η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημ/κείου, η οποία πρότεινε τη διατήρηση της κράτησής του ήταν η ίδια που στο δικαστήριο που τον δίκασε για την παραπάνω εξύβριση, από την οποία και αθωώθηκε πανηγυρικά, είχε προτείνει την ενοχή του...).

Οι αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν, οι οποίες ακόμα και σήμερα παραμένουν στο συρτάρι της εισαγγελείας. Η παραμονή 2 χρόνια στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης μιας μήνυσης, που θα έπρεπε να είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα και αφορά σε βεβαιωμένο ξυλοδαρμό- επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών, συνιστά απροκάλυπτη παραβίαση όλων των δικονομικών προθεσμιών, μια εξόφθαλμη συγκάλυψη του κατασταλτικού βραχίονα. Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεδώνει τη συνέχεια του κράτους. Η συνέργεια δικαστικού και κατασταλτικού μηχανισμού συγκαλύπτει ουσιαστικά τον άγριο ξυλοδαρμό και προσπαθεί την "προστασία" των κατήγορων αστυνομικών, που πρέπει να μιλάνε από θέση αρχής πάση θυσία, με βάση τις πράξεις της εισαγγελίας.

 

Αριστερή Συσπείρωση
Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Νοέμβριος 2017

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video