Την Τετάρτη 29 Νοέμβρη εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη το δικαστήριο που εκκρεμούσε εναντίον του συντρόφου μας Γιάννη Ν.

Δικαστήριο που "ολοκλήρωνε" τις διώξεις σε βάρος 2 αγωνιστών που στοχοποιήθηκαν, παράνομα συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν (όπως ξυλοκοπήθηκαν και άλλοι σύντροφοι), πριν την αντιιμπεριαλιστική- αντιπολεμική διαδήλωση του Δεκέμβρη του 2015 στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο εξελίχθηκε παρουσία δεκάδων συντρόφων και συναγωνιστών, όπου μετά και την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας αστυνομικού (που άλλαξε ξανά κατάθεση σε σχέση με τα όσα κατάθεσε στο δικαστήριο που προηγήθηκε και αθώωσε τον σ Μάριο Ν. για την ίδια υπόθεση), διέκοψε και επανήλθε με πρόταση για κατάρρευση της κατηγορίας εναντίον του συντρόφου για αντίσταση, και αντικατάσταση απ την κατηγορία της "απειλής" (αδίκημα που τιμωρείται με μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση). Διότι, οι αντιφάσεις του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας δεν αποδείκνυαν, κατ'ομολογία και του δικαστηρίου, καμιά κατηγορία αντίστασης.

Το τελικό αποτέλεσμα της δίκης είναι πως αυτά τα 3 αδικήματα μπαίνουν στο αρχείο και παύει η ποινική δίωξη υπό όρους. Αυτή η πρόταση έγινε και δεκτή από την υπεράσπιση.

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον κρατικό μηχανισμό, οι μαζικές παραστάσεις στην εισαγγελία για την απροκάλυπτη δικονομικά δικαστική συγκάλυψη του κρατικού κατασταλτικού βραχίονα της αστυνομίας, η επίμονη επιθετική γραμμή υπεράσπισης, το σπάσιμο της τρομοκρατίας και η αλληλεγγύη, συμφοιτητών, συναδέλφων συναγωνιστών και συντρόφων αυτά τα 2 χρόνια μιας ανυπόστατης (κατά παραδοχή των κατηγόρων) ποινικής δίωξης, η αθωωτική απόφαση του Μάριου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του κατηγορητηρίου και στο κλείσιμο της υπόθεσης, όπου κατ' ουσία καταρρέει η πιο βαριά κατηγορία δίωξης του συντρόφου, υποβαθμίζοντας και από πλευράς του ίδιου του κρατικού μηχανισμού (της αστικής δικαιοσύνης) το ίδιο το συμβάν, αναγκάζοντας τον σε αναδίπλωση.

Σε μια συγκυρία όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ "υφαίνει" την καταστολή και κρατική τρομοκρατία με το νήμα του ανέφικτου και την ιδεολογία του "εθνικά αναγκαίου" πάνω στις ζωές τις νεολαίας και των εργαζόμενων, εμείς συνεχίζουμε απέναντι στη τρομοκρατία και καταστολή, απέναντι στις διώξεις των αγωνιστών και τους ξυλοδαρμούς τον δρόμο του ανυποχώρητου και ανειρήνευτου αγώνα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

 

Αριστερή Συσπείρωση
Οργάνωση Θεσσαλονίκης

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video