fight.png

Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό.

Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο Νίκος Αργυρίου σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή. Μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύη Στρατευμένων σύρθηκε στα δικαστήρια μετά από μήνυσητου, τότε διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών και σήμερα απόστρατου αξιωματικού, Δ. Βούτση.

Η παραπάνω ποινή, σε αντίθεση με τα αντιπολεμικά αισθήματα εργαζόμενων και νεολαίας και σε παραβίασηδεκάδων διατάξεων περί δικαιωμάτων και δίκαιης δίκης, επιβλήθηκε στο μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής είχε, προ επταετίας, δημοσιευτεί επιστολή φαντάρου που κατήγγειλε καψόνια σε στρατόπεδο.

Σε μια δικαστική διαδικασία εντελώς παράτυπη, με παράνομη άρση απορρήτου, παρακολούθηση του τηλεφώνου του προσωρινού κατόχου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και με μία δικαστική έδρα να απαντά αντί του μηνυτή, το κλίμα της δίκης ήταν φανερό πως ήταν προδιαγεγραμμένο να καταδικαστεί ο Νίκος Αργυρίου.

Για μια ακόμη φορά η «δικαιοσύνη» έδειξε πως κάθε άλλο παρά τυφλή είναι. Αντίθετα είναι στρατευμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των κρατούντων και αποφασισμένη να τα υπερασπιστεί με κάθε κόστος. Το να καταγγέλλει κανείς τα καψώνια που εξακολουθούν να υπάρχουν στον ελληνικό στρατό είναι ασυγχώρητο έγκλημα την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ωθούνται ολοένα και πιο βαθειά στον βούρκο της φτώχειας και την ανέχειας – είτε δουλεύουν είτε όχι – και κάποιοι από αυτούς θέτουν τέρμα στη ζωή τους μην αντέχοντας πλέον τα «καψώνια» της οικονομίας της αγοράς.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας μια κοινωνίας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του «κεφαλαίου της» - πατρίδα το ονομάζουν κατ’ ευφημισμόν – αν παραστεί ανάγκη η αξιοπρέπεια και η συλλογική δράση πρέπει να συντριφτούν με κάθε τρόπο. Την ίδια στιγμή που η ύπαρξη ενός αντιπολεμικού κινήματος τόσο στην κοινωνία όσο και στις τάξεις των στρατευμένων γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία για να μην γίνουν κρέας στα κανόνια του πολέμου τα νιάτα του τόπου, οι κρατούντες φροντίζουν το κόστος για όποιον εργάζεται σε μια τέτοια κατεύθυνση να γίνεται απαγορευτικό.

Όπως πάντα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Τους εργαζόμενους και την νεολαία, τους λαούς της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, όλους αυτούς που είναι οργανικό τους συμφέρον να μην σφαχτούν κυριολεκτικά μεταξύ τους για να μοιράσουν την φτώχεια και την ανέχειά τους για χάρη αυτών που θέλουν να τους καταδικάσουν σ’ αυτές. Μαζί μ’ αυτούς κι εμείς στεκόμαστε πλάι στον Νίκου Αργυρίου. Στεκόμαστε μαζί του ενάντια στον μιλιταρισμό, τους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους που σφαγιάζουν λαούς και διαλύουν χώρες, στους δυνητικούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της «δικής μας» αστικής τάξης.

  • Την Τρίτη 21 Μάρτη 2017 ο Νίκος Αργυρίου στέκεται ενώπιον του 7ου τριμελούς Εφετείου. 
  • Δεν είναι μόνος!
  • ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
  • Να αθωωθεί ο Νίκος Αργυρίου
  • Να ακυρωθεί η ποινή του και να απαλλαχτεί από τις κατηγορίες
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων
  • Καμία ποινικοποίηση του κινήματος

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small