Η εκ νέου απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. αποδεικνύει με τον πιο έκδηλο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο και χαρακτήρα της αστικής δικαιοσύνης.

Την πρώτη φορά ήταν ο εισαγγελέας που αποφυλάκισε τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αυτός που πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος αναστολής. Τώρα ήταν ο εισαγγελέας που διώκεται πειθαρχικά για τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, που είχε ως συνέπεια την επ' αόριστον αναβολή της δίκης.

Η αστική δικαιοσύνη δεν διστάζει, από τη μία να «ρίχνει στα μαλακά» τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους εμπλεκόμενους σε οικονομικά σκάνδαλα και τους ναζιστές δολοφόνους κι από την άλλη να κρατάει στη φυλακή δύο νέους ανθρώπους με κατηγορίες κατασκευασμένες στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. (τα αμφισβητούμενα δείγματα DNA, τις προσωπικές σχέσεις των κατηγορουμένων κ.ά.), με τον μηχανισμό κατασκευής ενόχων του τρομονόμου – τον οποίον διατηρεί άθικτο στο ακέραιο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – και χωρίς να τους αναγνωρίζει ούτε το «τεκμήριο της αθωότητας» μέχρι την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν – οι πραγματικοί τρομοκράτες – τον κόσμο που αγωνίζεται, να επιβάλλουν το «νόμο και την τάξη», προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνένοχη σε αυτό το καλά οργανωμένο έγκλημα του αστικού κράτους και της Ελληνικής «Δικαιοσύνης». Άλλωστε, τη δεδομένη χρονική στιγμή επιλέγει να οξύνει την κρατική καταστολή και συζητάει την προώθηση του αντεργατικού συνδικαλιστικού νόμου, τσακίζοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζόμενων σε πλήρη σύμπνοια με την εργοδοσία.

Όμως, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, δεν θα συναινέσουμε στην καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και στο τσάκισμα των αγώνων μας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην Ηριάννα και τον Περικλή καθώς και σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή που στοχοποιείται από τους μηχανισμούς του κράτους μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις.

Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!
Να καταργηθούν οι τρομονόμοι.

Αριστερή Συσπείρωση

Οκτώβρης 2017

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small