Την 13η Νοέμβρη 2017 δικάζεται στο Μονομελές Πλημ/κείο Νεάπολης Λασιθίου ο σύντροφος Γιώργος Τζαμαδάνης, επίτιμος δικηγόρος, επί χρόνια σύμβουλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλος της «Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων» και υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ' όλες τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

 

Πρόκειται για υπόθεση που εκτυλίσσεται το Σεπτέμβρη του 2015, εν μέσω προεκλογικής καμπάνιας για τις εκλογές που ακολουθούσαν λίγες μέρες αργότερα, και αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε προκηρύξει εκλογές σε μια προσπάθεια να εκτονώσει και να περιορίσει τις λαϊκές αντιδράσεις της ακύρωσης του δημοψηφίσματος. Διαχείριση μάλιστα που, στα πλαίσια της ιδεολογίας-πολιτικής γραμμής του ανέφικτου, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την πλήρη υποταγή.

Ο εν λόγο σύντροφος παρενέβαινε με το προεκλογικό υλικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής και σε συνεργασία με την εκεί τοπική επιτροπή του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όπου βρισκόταν για προσωπικούς λόγους.

Η αναγραφή συνθήματος ενάντια στη κυβερνητική πολιτική και τις ιμπεριαλιστικές ολοκληρώσεις ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, μαζί με την υποστολή σημαίας της ΕΕ από μνημείο πεσόντων αγωνιστών του ΄21, οδήγησε σε μια απίστευτη δίωξη σε βάρος του. Πολλώ δε μάλλον, ενώ ο ίδιος απέστειλε επιστολή σε τοπική εφημερίδα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και αναλύοντας τους λόγους αυτής της παρέμβασης ενάντια σε κυβέρνηση-κεφάλαιο-ΕΕ-ΔΝΤ και υπέρ των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού και των αγώνων του για λευτεριά και ανατροπή του βάρβαρου καθεστώτος των μνημονίων.

Τα «λαγωνικά» της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών της «αριστερής κυβέρνησης», βεβαίως κινήθηκαν άμεσα. Τακτική που ακολουθούν πάντοτε σε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το δόγμα του ΤΙΝΑ και να σηκώσει κεφάλι, αρνούμενος την πλήρη υποταγή στο ζοφερό μέλλον που περιγράφουν Κυβερνήσεις μνημόνια και ΕΕ. Η δίωξη λοιπόν ασκήθηκε και αφορά «διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας που προορίζεται για κοινό όφελος»!

Η ολοένα και εντεινόμενη προσπάθεια περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, αποτελεί το μονόδρομο αυταρχικοποίησης που «οφείλει» να ακολουθήσει η Κυβέρνηση στο φόντο της πιο σκληρής επίθεσης που διάγει μέσα στο βάθεμα της αντεργατικής-αντιλαϊκής πολιτικής της. Οι διώξεις των κατοίκων της Χαλκιδικής, οι συνεχιζόμενες φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες, έως και η περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Έτσι, επιβεβαιώνεται η ενορχηστρωμένη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις επίθεση, μέσα στην καταστολή, τις αλλεπάλληλες διώξεις εναντίον συντρόφων και συναγωνιστών μας, κατασκευασμένες και απαράδεκτες. Με την επιβολή «σιωπητηρίου» μπροστά στη σφαγή του λαού και την απειλή καταδίκης τους, επιχειρούν το τσάκισμα κάθε λαϊκής αντίστασης.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στον διωκόμενο σύντροφό μας Γ. Τ..
Άμεση αθώωσή του, απαλλαγή από τις κατηγορίες.
Μαζική παράσταση στο δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου 13 Νοέμβρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small