Σήμερα, Τετάρτη 29/11/2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Παράλληλα, έδωσε εντολή να υπάρχει αναβαθμισμένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κεντρικό Ειρηνοδικείο Αθηνών, με σκοπό να διασφαλίσει οτι συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και λοιπά «κοράκια» θα μπορούν ανεμπόδιστα από εδώ και μπρος να αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες των λαϊκών οικογενειών.

Απέναντι σε αυτό, από το πρωί ο συντονισμός συλλογικοτήτων αττικής μαζί με λοιπούς συντονισμούς και συλλογικότητες πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να εμποδίσουν την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, είτε υλοποιείται μέσα από τις δικαστικές αίθουσες είτε μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.

Σα συνέχεια του πρωινού καλέσματος, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες, οργανώσεις και μαζικοί φορείς κάλεσαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ειρηνοδικείο Αθηνών για να δηλώσουν οτι θα σταθούν με κάθε τρόπο και μέσο ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Όταν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων από την Αθήνα, εισήλθε στο χώρο και προσπάθησε να μπει στην αίθουσα, ο αστυνομικός κλοιός απάντησε με ωμή βία σε βάρος φοιτητών, εργαζομένων και αγωνιστών. Μάλιστα, σα συνέχεια της οξυμένης καταστολής στην οποία έχει προβεί η κυβέρνηση, οι διμοιρίες των ΜΑΤ πήραν την επιλογή να προχωρήσουν στη χρήση δακρυγόνων και ασφυξιογόνων μέσα στον εσωτερικό χώρο του Ειρηνοδικείου. Με τόσο μένος και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει εις πέρας και αυτήν τη μνημονιακή δέσμευση, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές των ΕΕ- ΔΝΤ-ΕΚΤ.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με ακόμα πιο μαζικό και επιθετικό τρόπο να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα λαού και νεολαίας απέναντι στην κυβέρνηση, τους εργοδότες, το κεφάλαιο και τους δανειστές. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χέρι- χέρι με τη ΓΣΕΕ , τον επίσημο συνδικαλισμό και όλο το αστικό επιτελείο, πασχίζουν να κλειδώσουν την 3η αξιολόγηση, φέρνοντας ακόμα πιο δυσβάσταχτα νέα μέτρα, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και όλους τους συλλογικούς φορείς να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και ανατροπής στην κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία!
• ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
• ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ - ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ
• ΚΑΤΩ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
• ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η 3Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αριστερή Συσπείρωση

29 Νοέμβρη 2017

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small