Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΟΥΤΡΑ να σέρνει το γαϊτανάκι στοχοποίησης της ΕΝΙΘ και της συνδικαλιστικής δράσης των μαχόμενων γιατρών στο εν λόγω νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 17/5, κατά την οποία η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της στη Φωκίδα και είχε αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος Μ. Αρβανίτη, ο κος Κούτρας έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για να ελέγξει την παρουσία της στην εφημερία.

Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας τόσο της Δ. Κατσίμπα όσο και της Μ. Αρβανίτη, ο Διοικητής αποφάσισε να τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία.

Και παρότι ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του μιλάει για «συκοφαντίες της ΕΝΙΘ και μικροκομματικά συμφέροντα», τα ίδια του τα λεγόμενα, αλλά και οι πράξεις του όλο το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την άσκηση μιας εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης με στόχο την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), που δίνει αγώνες για ένα Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Τα δείγματα γραφής που έχει δώσει ως διοικητής του Νοσοκομείου συνάδουν πλήρως με τις διώξεις που παρήγγειλε!

Όπως έχει καταγγείλει δημόσια η ίδια η ΕΝΙΘ στην 3η ΥΠΕ και στον Υπουργό Υγείας, ο κος Κούτρας, αντιμετωπίζοντας το Νοσοκομείο σα να είναι το χωράφι του, ιεραρχεί τις δικές του επιδιώξεις έναντι των νοσηλευόμενων του λαού της Θεσσαλονίκης, ενώ συμπεριφέρεται αυταρχικά και απαξιωτικά στους εργαζόμενους, δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Απέναντι στις αντιδράσεις των εργαζομένων και του Σωματείου, ο ίδιος έκρινε σκόπιμο να απειλήσει την πρόεδρο της ΕΝΙΘ Δ. Κατσίμπα με δικαστική δίωξη αν δεν «σταματήσει να ανακατεύεται». Αντίστοιχα, μάλλον ενοχλήθηκε από τον αγώνα της Διευθύντριας Ακτινολογικού Μ. Αρβανίτη για την τοποθέτηση των ακτινολογικών μηχανημάτων –που είναι εδώ και μήνες σε κουτιά- ώστε να είναι καλύτερα εξοπλισμένο το τμήμα, αλλά και για προσαρμογή του τμήματος στις ανάγκες των ασθενών τηρώντας τους όρους υγιεινής και ασφάλειας με άξονα την εξέταση ύποπτων ή διαγνωσμένων κρουσμάτων του Covid-19.

Φαίνεται λοιπόν πως η δίωξη των Δ. Κατσίμπα και Μ. Αρβανίτη είναι κατασκευασμένη, ψευδής και ανυπόστατη. Όχι μόνο γιατί η Δ. Κατσίμπα, όπως παραδέχεται και ο ίδιος στο έγγραφο της δίωξης, είχε ζητήσει αντικατάσταση από την διευθύντρια του τμήματος Μ. Αρβανίτη λόγω πένθους 3 μέρες μετά την κηδεία του πατέρα της, ούτε μόνο γιατί η Κ. Αρβανίτη αποδεδειγμένα, από τις εξετάσεις που διενήργησε, βρισκόταν στην εφημερία. Αλλά και γιατί το μήνυμα που θέλει με συνέπεια να περάσει η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου είναι ότι όσοι τολμούν να σηκώνουν το κεφάλι και να αμφισβητούν την ωραιόποιηση μιας επικίνδυνης πραγματικότητας, θα διώκονται.

Οι ανάγκες όμως του λαού για Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας, ειδικά εν μέσω πανδημίας, δεν αφήνουν περιθώρια στον εκάστοτε κο Κούτρα για αγώνα υπονόμευσης του. Τον τελευταίο καιρό, με τον covid-19, που αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και περίθαλψης, οι αγώνες της ΕΝΙΘ, σε συντονισμό με την ομοσπονδία (ΟΕΝΓΕ), εντάθηκαν και μαζικοποιήθηκαν με συμμετοχή και της κοινωνίας. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται χρηματοδότηση ΓΙΑ το ΕΣΥ, ενίσχυση του προσωπικού και του εξοπλισμού και όχι την ενίσχυση ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας. Οι επίδεσμοι που θέλει να βάλει η Κυβέρνηση με ελάχιστες προσλήψεις και την ελάχιστη δυνατή αύξηση των ΜΕΘ, τη στιγμή που δίνει 1200 ευρώ για το κάθε κρεβάτι ΜΕΘ που θα χρησιμοποιήσει σε ιδιωτική κλινική, φανερώνουν τον εμπαιγμό της. Τον ίδιο εμπαιγμό που ξεκίνησε τον Νοέμβρη του '19, όταν με απόφαση του Υπουργού Υγείας, άρχισε να διορίζει 80χρονους διοικητές στρατηγούς, απόστρατους και μη, επιδιώκοντας να δώσει στα Νοσοκομεία τη μορφή στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Διοικητές σαν τον κο Κούτρα, τοποθετημένοι από την Κυβέρνηση έχουν έναν στόχο! Την τρομοκράτηση και τη φίμωση των μαχόμενων γιατρών που ορθώνουν το ανάστημα τους και ζητούν τα αυτονόητα. Δημόσιο Δωρεάν Κρατικό Σύστημα Υγείας, αποτελεσματικό, με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό με καθολική πρόσβαση. Αυτοί που υποκριτικά χειροκροτούν τους γιατρούς-ήρωες και μετά στέλνουν πειθαρχικά, πρέπει να το ακούσουν καλά! ΚΑΜΙΑ δίωξη δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε τον κ. Γεώργιο Κούτρα για την κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής και εκδικητικής δίωξης απέναντι στις δύο γιατρούς, που στόχο είχε την στοχοποίηση της ΕΝΙΘ, της προέδρου της και των αγώνων που έχουν δώσει εδώ και τόσα χρόνια. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας. Η κατασκευή λάσπης και διώξεων ενάντια σε μαχόμενους γιατρούς, σε μαχόμενους εργαζομένους, στη μαχόμενη νεολαία, στη μαχόμενη κοινωνία είναι μια μάχη που εμείς θα δώσουμε μέχρι τέλους.

Ολόκληρο το δοτό κυβερνητικό προσωπικό που έχει τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό και παρέμενε κρυμμένο όταν ο κόσμος του μόχθου με πρώτους τους γιατρούς πάλευε να κρατήσει την κοινωνία όρθια, το μόνο για το οποίο κόπτεται είναι η επιστροφή στην νεοφιλελεύθερη κανονικότητα.

Πέφτουν οι κυβερνητικές μάσκες της δήθεν αριστείας και αποκαλύπτονται τα φαιά πολιτικά πρόσωπα και η φαιά δεξιά προπαγάνδα βγαλμένη από το κράτος του χωροφύλακα. Δήμαρχοι που καλούν τα ΜΑΤ για να παραδώσουν τις πλατείες στους μαγαζάτορες, διοικητές νοσοκομείων που διώκουν γιατρούς, κυβερνητικοί επίτροποι που διευκολύνουν κάθε δυνατή εργασιακή αυθαιρεσία εκμεταλλευόμενη την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή της πειθαρχικής διαδικασίας κατά των γιατρών Κατσίμπα και Αρβανίτη.Κάτω τα χέρια από την ΕΝΙΘ - κάτω τα χέρια από τους γιατρούς - κάτω τα χέρια από τα σωματεία.

Απαιτούμε άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία χρηματοδότηση, προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, πλήρη εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους που σώζουν ζωές.

 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ο διοικητής του Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΑΣ, γράφει ακόμη μια σελίδα στον «αγώνα» του ενάντια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφού προχώρησε τις προηγούμενες μέρες στην άσκηση εκδικητικής συνδικαλιστικής δίωξης απέναντι στην πρόεδρό της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα και προς την Διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος κ. Μ Αρβανίτη. Το περιστατικό για το οποίο έκρινε σκόπιμο να διώξει τις Διευθύντριες ο κος Κούτρας συνέβη την Κυριακή 17/5, όπου, παρότι γνώριζε ότι η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, είχε δηλώσει αδυναμία πραγματοποίησης της εφημερίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της στη Φωκίδα και είχε αντικατασταθεί από την Διευθύντρια του τμήματος, έκανε «αιφνιδιαστικό» έλεγχο για να ελέγξει την παρουσία της στην εφημερία. Χωρίς λοιπόν να υφίσταται κανένα ζήτημα αδικαιολόγητης απουσίας τόσο της Δ. Κατσίμπα όσο και της Μ Αρβανίτη, ο Διοικητής αποφάσισε να τους απευθύνει το πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία.

Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διοικητής βρίσκεται απέναντι στους γιατρούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο Νοσοκομείο, όπως αποδεικνύουν οι δημόσιες καταγγελίες της ΕΝΙΘ προς την 3η ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας. Οι παραλυτικές για το νοσοκομείο, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας, ενέργειές του, η αυταρχική, επιθετική συμπεριφορά του και απαξιωτική αντιμετώπιση του προσωπικού, είναι μόνο μερικά από τα δείγματα γραφής του. Έτσι και τώρα, αξιοποιώντας μια στιγμή πένθους, βρήκε την ευκαιρία να δώσει μορφή στις απειλές, που είχε ήδη εκτοξεύσει απέναντι στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ και μέσω αυτής στην ίδια την ΕΝΙΘ, που εδώ και χρόνια δίνουν μάχη για την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Τη στιγμή που η κοινωνία χρειάζεται άρση των περικοπών ΓΙΑ το ΕΣΥ, ενίσχυση του προσωπικού και άνοιγμα αντί για κλείσιμο Νοσοκομείων, η Κυβέρνηση όπως έδειξε το προηγούμενο διάστημα, επιδιώκει την ενίσχυση ενός ιδιωτικού συστήματος υγείας κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου. Διοικητές, τοποθετημένοι από την κυβέρνηση που υποκριτικά χειροκροτάει και ευχαριστεί τους "ήρωες" επιχειρούν με κάθε τρόπο τη φίμωσή τους, και την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν ανάστημα και ζητάνε το αποδεδειγμένα και αυτονόητα αναγκαίο για την κοινωνία: Δημόσιο δωρεάν κρατικό σύστημα υγείας, αποτελεσματικό, με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό με καθολική πρόσβαση.

Καταγγέλλουμε τον κ. Γεώργιο Κούτρα για την κατασκευή ψευδούς, προσχηματικής και εκδικητικής δίωξης απέναντι στις δύο γιατρούς. Καταγγέλλουμε την ξεκάθαρη πολιτική στοχοποίηση και συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΕΝΙΘ, που στοχεύει στη δίωξη τον αγώνα που έχει δώσει τόσα χρόνια και δίνει και σήμερα η ΕΝΙΘ, χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα. Δε θα του περάσει! Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Κάθε τέτοια κίνηση αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης που μεθοδεύει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την απρόσκοπτη υποβάθμιση τελικά του Συστήματος Υγείας, και γι αυτό θα μας βρει απέναντι του. Έσπειρε απειλές και διώξεις, θα θερίσει αγώνες!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη για όλο το λαό. Ελεύθερη πρόσβαση για έλληνες και μετανάστες.

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video