RRu5FHVFG38Στις  12/11 λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της δίωρης στάσης εργασίας που είχε προκυρήξει η ΠΟΕΔΥΝ και συμμετείχε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται εισαγγελική παρέμβαση που καλεί την ΕΝΙΘ –δια της προέδρου της, Δάφνης Κατσίμπα- να δώσει εξηγήσεις για το κάλεσμα σε πορεία στην επέτειο της 17ης Νοέμβρη!

Τόσο πολύ τους ενόχλησε η στάση εργασίας των νοσοκομειακών, που φανέρωσαν για άλλη μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος υγείας και κατέρριψαν κάθε αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν νέες κλίνες ΜΕΘ και για προσλήψεις προσωπικού.

Τόσο πολύ φαίνεται πως τους ενόχλησε, η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, που ξεγύμνωσε την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδεικνύοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, που άφησε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να παλεύουν ανηπεράσπιστοι σε «εμπόλεμες» συνθήκες. Που αντι να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, μισθώνει τα ιδιωτικά νοσοκομεία για να υποδεχτούν ασθενείς. Που αντί να προσλάβει μόνιμο ιατρικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες των νοσοκομείων, βάζει το υπάρχον ιατρικό προσωπικό να δουλεύει σε συνεχόμενες εφημερίες, έκθετο στον ιό. Που αντί να ανοίξει νέες κλίνες ΜΕΘ –τη στιγμή που η πληρότητα αγγίζει κόκκινο- μετατρέπει κλίνες άλλων νοσημάτων σε κλίνες Covid. Ζητάει από τους γιατρούς να διαλέξουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Προαναγγέλει στο λαό, ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να καλύψει τις ανάγκες του συστήματος υγείας.

Αυτή την εγκληματική κυβερνητική πολιτική αποκαλύπτουν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών, των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα του λαού απέναντι στην πανδημία. Γι’ αυτό ο μόνος δρόμος που απομένει στην κυβέρνηση είναι η φίμωση, η τρομοκρατία και οι διώξεις. Όσο καταρρέει η πολιτική τους, θα κατηγορούν τον κόσμο που συνεχίζει να αγωνίζεται –σε αντίξοες συνθήκες- κόντρα αυτούς που τον δολοφονούν.

Οι διώξεις σε βάρος της ΕΝΙΘ και της Δάφνης Κατσίμπα δεν θα περάσουν. Τα αιτήματα των νοσοκομειακών είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν να τα κρύψουν κάτω απ το χαλάκι. Αυτά τα αιτήματα θα βρίσκονται στο στόμα καθενός από εμάς, που θα βρεθεί στην συγκέντρωση και πορεία στις 17 Νοέμβρη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Γιατί ο λαός θα σώσει το λαό από την πανδημία και την εγκληματική κυβερνητική πολιτική διαχείρισής της.

 

Όλοι στις 17/11 στην Πορεία του Πολυτεχνείου .

 

Παρακάτω η ανακοίνωση της Ε.Γ. της  ΟΕΝΓΕ:

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2020

Α.Π:10759

ΠΡΟΣ:

  • Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλη
  • Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη
  • Μέλη Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • Πρόεδροι Ενώσεων
  • ΦΟΡΕΙΣ
  • ΜΜΕ
  • Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει την αήθη επίθεση δημοσιογράφων της πρωινής εκπομπής «Ενημέρωση» στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σε βάρος της προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Είχαν μάλιστα το «θράσος» να την αποκαλέσουν ψεύτρα, όταν η συνάδελφος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν ξέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που εφημερεύουν μέρα παρά μέρα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα χωρίς τα αναγκαία μέσα και τις κατάλληλες υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης και ξέρουν τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια που κάνουν υπερωρίες στα αποστειρωμένα γυάλινα κλουβιά τους και εξαπολύουν σταγονίδια λάσπης και ύβρεων σε βάρος όποιου αποκαλύπτει την αλήθεια και διεκδικεί.

Περιμένουμε να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τη συνάδελφο η οποία αν και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, εφημερεύει νυχθημερόν στο πλευρό των ασθενών και των συναδέλφων της.

Μάταια προσπαθούν να κρύψουν ότι ο πραγματικός λόγος αυτής της σχεδιασμένης και στοχευμένης επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, καταρρίπτουν τα κυβερνητικά fake news για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Θεσσαλονίκης.

Μάταια πασχίζουν να συγκαλύψουν τις τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη, για την οποία οι νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαν εδώ και 20 ημέρες.

Μάλιστα μετά την επίθεση σε βάρος της συναδέλφου, όπως έγινε γνωστό, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή, επειδή η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλεί, όπως άλλωστε και άλλες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, Σωματεία Εργαζομένων, Ομοσπονδίες, ανάμεσα τους και η Ο.ΕΝ.Γ.Ε, σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι οποίες θα γίνουν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας ταυτόχρονα με τη μάχη που δίνουμε στο πλευρό των ασθενών θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε την αλήθεια και να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μας, με ΟΠΟΙΟΝ τρόπο απαιτείται.

Δε θα τα καταφέρουν να μας φιμώσουν. Η φωνή κάτω από τις μάσκες ακούγεται κάθε μέρα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, πιο απαιτητικά!

 

 

 

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video