125345554 1779757338849719 3337345346435218554 oΜπροστά στην δεύτερη έξαρση της πανδημίας η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση και η γύμνια του υγειονομικού συστήματος είναι πιο εμφανείς από πότε. Το δεύτερο lockdown, όπως εξαρχής ήταν απόλυτα λογικό, δεν μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού και τους νεκρούς που αφήνει στο διάβα του καθώς ποτέ δεν άνοιξαν οι αναγκαίες νέες ΜΕΘ, το αναγκαίο προσωπικό ποτέ δεν προσλήφθηκε και τα ΜΜΜ είναι ασφυκτικά γεμάτα. Απέναντι λοιπόν σε αυτό το αδιέξοδο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει να στοχοποιεί τα αγωνιζόμενα στρώματα και να οξύνει την καταστολή για να θωρακίσει το πολιτικό σκηνικό και να κάμψει τις διαφαινόμενες κοινωνικές αντιδράσεις.

Τις τελευταίες δύο βδομάδες και με πρόφαση τη πανδημία, κεντρικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μη διεξαχθεί η αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών με πιο χαρακτηριστικές αυτές των Χρυσοχοϊδη και Μητσοτάκη και με τον τόνο '' Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ'' μονoπωλούν τα ΜΜΕ και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρόμου και υστερίας για να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στην πορεία της 17ης Νοέμβρη. Την Πέμπτη 12.11 – μέρα νέου αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων- η όξυνση της κρατικής καταστολής ήταν πρωτοφανής με τη στοχοποίηση της ΕΝΙΘ και της προέδρου Δάφνης Κατσίμπα από την μια και από την άλλη με τη δημιούργια κλίματος αστυνομοκρατίας έξω από το Ιστορικό Χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων με την εντολή και συγκατάθεση του εγκάθετου Πρύτανη Μπουντουβή. Το κλίμα τρομοκρατίας εν όψει της διεξαγωγής της πορείας της 17ης Νοέμβρη κορυφώθηκε με την αστυνομοκρατία να είναι ακόμα πιο σκληρή, την εμφάνιση αύρας στην Πατησίων από το πρωί της 13ης Νοέμβρη και εν τέλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής ταυτόχρονα στον ιστορικό χώρο του  Πολυτεχνείου και της Πρυτανείας του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
Αξιοποιώντας ως αφορμή μειοψηφικές κινήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τους συλλογικούς φορείς και το μαζικό λαϊκό κίνημα, η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαό και τη νεολαία, τους δεκάδες συλλογικούς φορείς των εργαζομένων και των φοιτητών που έχουν παρει απόφαση ότι η πορεία του Πολυτεχνείου θα διεξαχθεί.
Η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός του λαού αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες ενόψει και των εκδηλώσεων του Εορτασμού της 47ης Επετείου του Πολυτεχνείου με στόχο την όσο δυνατόν μικρότερη συμμετοχή κόσμου στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Όπως έχει συμβεί και άλλες φορές, οι κινήσεις και γνωστές τακτικές της αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη και των λοιπών κρατικών και μη μηχανισμών θα συνεχιστούν και θα επιχειρήσουν να στήσουν κλίμα και σκηνικά τρόμου και εντάσεων στο χώρο του Πολυτεχνείου στη Πατησίων. Έτσι θα επιχειρήσουν για άλλη μια φορά να βάλουν στο κάδρο τα εργατικά σωματεία, τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τη νεολαία, τους εργαζομένους και την Αριστερά που είναι και φέτος αποφασισμένοι να τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου κρατώντας ζωντανή τη φλόγα της εξέγερσης και τα αιτήματα του σήμερα για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους νέους και όλο το λαό να αψηφίσει το σκοταδισμό και το κλίμα τρομοκρατίας και να στείλει μήνυμα ανυπακοής στην Κυβέρνηση και τα σχέδια της. Η υγειονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με αναίτιες απαγορεύσεις κυκλοφορίας, καταστολή, απολύσεις, απλήρωτες υπερωρίες και νέα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Θα τους σταματήσουμε.

 

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 47ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ την Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 
Αριστερή Συσπείρωση
13/10/2020
 
 

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video