Aristeri Syspeirosi logoKαταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν το πρωί της 14ης Νοέμβρη 5 αγωνιστές – μέλη της Αριστερής Συσπείρωσης του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις αστυνομικές δυνάμεις επειδή μοίραζαν (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας) προκήρυξη που καλούσε στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη! Μόλις 3 μέρες πριν την πορεία του Πολυτεχνείου και μετά την εισαγγελική παρέμβαση κατά της προέδρου της ΕΝΙΘ, την εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του Ασύλου, το όργιο προσαγωγών και ξυλοδαρμού στην Πάτρα αλλά και την έναρξη προανάκρισης σε συνδικαλιστές της Ένωσης Ιατρών Καρδίτσας, το κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής από την κυβέρνηση συνεχίζεται. Αυτή τη φορά τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, κάτι που μετατράπηκε σε σύλληψη με το παράπτωμα της "διέγερσης σε ανυπακοή"!

Είναι φανερό ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι το μόνο που τους έχει απομείνει για να δικαιολογήσουν την εγκληματική πολιτική που έκλεισε επί 6 μήνες τα μάτια στις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος υγείας, που άνοιξε τα σύνορα άνευ όρων για να "σωθεί" ο τουρισμός και τώρα, που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για ενίσχυση των ΜΜΜ.

Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν φταίνε οι λιγοστές ΜΕΘ, οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, η πολιτική με γνώμονα το κέρδος και όχι την υγεία, αλλά φταίει όποιος αποκαλύπτει αυτό το έγκλημα που οδηγεί πλέον καθημερινά στο θάνατο δεκάδες συνανθρώπους μας, που έστειλε στην φτώχεια και την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Για μια ακόμα φορά επιδιώκουν να γίνει η ατομική ευθύνη το ξέπλυμα για την εγκληματική τους πολιτική. Γι' αυτό έχουν αναλωθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε εξαγγελίες απαγορεύσεων και απειλών απέναντι σε οποιονδήποτε επιδιώξει να βρεθεί στο δρόμο στην επέτειο του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη. Γι' αυτό η εισαγγελέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της ΕΝΙΘ (και κάθε σωματείου;) που καλεί στην συγκέντρωση του Πολυτεχνείου. Γι' αυτό συνέλαβαν 5 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοίραζαν προκηρύξεις!

Ο λαός όμως δεν υπάρχει περίπτωση να τους δικαιολογήσει. Η επίθεσή τους σε κάθε φωνή που τους αμφισβητεί, σε κάθε φωνή που αντιστέκεται απέναντι σε αυτήν την εγκληματική πολιτική, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Στις 17 Νοέμβρη θα βρεθούμε μαζικά στο δρόμο για να φωνάξουμε για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυση του συστήματος υγείας. Θα διαδηλώσουμε για να μην μείνει κανένας άνεργος, να μην εφαρμοστεί καμία μείωση μισθού, να μπει τέλος στην ελαστική και μαύρη εργασία που ακμάζει την τελευταία περίοδο. Θα βγούμε στους δρόμους -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας- για να βάλουμε τέλος στο όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, που το μόνο που επιδιώκει είναι να καθόμαστε αμέτοχοι στο σπίτι μας και να παρακολουθούμε την εγκληματική τους πολιτική που απειλεί την υγεία και τις ζωές μας.

Δεν θα τους χαρίσουμε, ούτε το άσυλο, ούτε την υγεία μας, ούτε τη δυνατότητά μας να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή.

 

ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 

14/11/2020

Αριστερή Συσπείρωση

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video