Τις τελευταίες εβδομάδες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις και τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν την πλήρη εναντίωσή τους στην εφαρμογή του αντι-εκπαιδευτικού και χουντικής εμπνεύσεως νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Έτσι και σήμερα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΕΜΠ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία του ιδρύματος.

Η απάντηση της πρυτανείας Μπουντουβή στην κινητοποίηση των Συλλόγων και τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών ήταν η έκτακτη σύγκλιση πρυτανικού συμβουλίου με την πρόθεση να δώσει το πράσινο φως για να εισβάλουν για ακόμη μια φορά τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη στο πανεπιστημιακό Άσυλο για να βιαιοπραγήσουν εναντίον των φοιτητών, λίγο καιρό μετά τις εικόνες ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας με την εισβολή τους στο ΑΠΘ και στις φοιτητικές εστίες του ΕΚΠΑ.

Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κι οι «καλοθελητές» της μέσα στα πανεπιστήμια είναι σαφές. Θέλει να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα, τους φοιτητές που μέσα από τα συλλογικά τους όργανα αντιστέκονται στο σχέδιό της να μετατρέψει τις σχολές σε φοιτητικό κάτεργο, κλειστές για τους φοιτητές και ορθάνοιχτες για την αστυνομία.

Καταγγέλλουμε κάθε μεθόδευση της πρυτανείας, του κράτους, των επίσημων και των ανεπίσημων μηχανισμών του για μια νέα εισβολή της αστυνομίας στο Άσυλο. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων.

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Αριστερή Συσπείρωση
8 Απρ 2021

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video