Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο όπου μέσα σε ένα βράδυ, το βράδυ της 05/10, δεκάδες πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, ενώ ακόμα υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Ο πνιγμός δεκάδων ακόμα ανθρώπων στο Αιγαίο αποτελεί μια ακόμα πράξη στο στυγερό έγκλημα που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια. Με τη στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, τη μετατροπή της ελληνικής επικράτειας σε μια απέραντη νατοϊκή βάση και τη στήριξη της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας νομιμοποίησε τις επαναπροωθήσεις, τον εγκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις κοινές επιχειρήσεις – push-backs του ελληνικού λιμενικού με τη Frontex, τόσο η σημερινή, όσο κι οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.
Για να δοθεί τέλος στο μαρτύριο και τα αιματηρά ναυάγια στο Αιγαίο πρέπει να σταματήσει η πολιτική των επαναπροωθήσεων, να ακυρωθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και να επισπευσθούν οι διαδικασίες Ασύλου, ώστε να ταξιδέψουν οι πρόσφυγες στις χώρες του πραγματικού τους προορισμού.
Είναι επιτακτική η ανάγκη οι λαοί της περιοχής να δυναμώσουν και να ενώσουν την πάλη τους για ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο και το τέλος των συγκρούσεων και των πολέμων. Παράλληλα ο λαός κι η νεολαία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες απέναντι στο κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται τόσο από επίσημα, κυβερνητικά και μη, χείλη, όσο κι από τα φασιστικά μορφώματα που επιχειρούν να βγουν ξανά στο προσκήνιο.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
  • Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας - Ελλάδας για το προσφυγικό
  • Όχι στις επαναπροωθήσεις
  • Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης προσφύγων - μεταναστών

Αριστερή Συσπείρωση,
07 Οκτ 2022

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video