Η αστυνομική αυθαιρεσία και βία που φτάνει στο σημείο να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές δεν έχει τέλος. Λίγους μόλις μήνες μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, για την οποία η εκδοχή της αστυνομίας κατέρρευσε, αστυνομικοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Ο πυροβολισμός εναντίον του 16χρονου έρχεται να προστεθεί στο σκηνικό έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής, την αστυνομοκρατία και την ασυδοσία των αστυνομικών δυνάμεων που, είτε λειτουργούν άμεσα ως κυβερνητικοί εντολοδόχοι, είτε απολαμβάνουν την κρατική ασυλία. Η δολοφονική επίθεση εναντίον του 16χρονου συμπληρώνει το μοτίβο έντασης του αυταρχισμού, θεσμικής και κατασταλτικής θωράκισης του κράτους, αφενός τη στιγμή που η κρίση, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η κοινωνική αδικία κι ανισότητα οξύνονται, κι αφετέρου ως απάντηση του κράτους απέναντι στις διεκδικήσεις εργαζομένων και νεολαίας για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

Η μόνη απάντηση στις πολιτικές που διαλύουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στρωμάτων και της νεολαίας, απέναντι σε όσους οπλίζουν τα χέρια των επόμενων κρατικών δολοφόνων, είναι ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας. Αγώνας για μια καλύτερη ζωή, απέναντι στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, την καταπίεση και την καταστολή.

Καμία συγκάλυψη. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες. Καμία ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία και στην κρατική βία. 

Όλοι στις συγκεντρώσεις για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

ΑΘΗΝΑ, 6/12 στις 12.00μμ Μαθητική - Φοιτητική Διαδήλωση και στις 6.00μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Αριστερή Συσπείρωση,
05-Δεκ-2022

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video