PhotoScan

EΞΩ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η επίσκεψη του αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στη χώρα μας στις 21 Φλεβάρη συνιστά μία ακόμη πρόκληση όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, η τύχη των οποίων κρίνεται από τα επικίνδυνα, φιλοπόλεμα και δολοφονικά σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία οι ΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι έρχονται στη χώρα μας με σκοπό να συζητήσουν την επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και την εκτεταμένη χρήση νευραλγικών βάσεων οι οποίες αναδείχθηκαν σε βασική αρτηρία ανεφοδιασμού για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Κάθε τέτοια επίσκεψη, κάθε σύμφωνο και συνθήκη βάζει τις τύχες των λαών στο πολεμικό στόχαστρο προκειμένου να προωθηθεί ο αδηφάγος επεκτατισμός, οι τακτικές περικύκλωσης και περιχαράκωσης, αλλά και η υπαγωγή μία σειράς χωρών και κεφαλαίων στο πλέγμα εξουσιών και ελέγχου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τέτοιες επισκέψεις εντάσσονται στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ να επιτύχει τους βραχυ-μεσοπρόθεσμους στόχους του, που δεν είναι μόνο να ηττηθεί και να οριοθετηθεί η Ρωσία, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη για ακόμη μία φορά πως αυτή είναι η κατάληξη για όποιον επιχειρεί να κινηθεί έξω από το πλαίσιο και τις κυρίαρχες επιδιώξεις του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Η επίσκεψη αυτή είναι ακόμη πιο προκλητική, ειδικά τώρα που η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη μυρίζει μπαρούτι. Ο πολεμικός παροξυσμός, κατάληξη μίας παρατεταμένης μάχης φθοράς χωρίς ελεγχόμενη έκβαση, επιχειρεί να μετατοπίσει τον υφιστάμενο συσχετισμό υπέρ μιας περαιτέρω στρατιωτικής επέκτασης του ΝΑΤΟ, να αναδιατάξει σφαίρες επιρροής και να αναπροσανατολίσει ροές εμπορίου και κεφαλαίων, με σκοπό τη μεγαλύτερη εξάρτηση των δυτικών οικονομιών από τον αμερικανικό εφοδιασμό. Διακύβευμα κρίσιμο, που σχετίζεται με τις μεταβολές στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα, τις συνεχείς υποχωρήσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ταυτόχρονη απειλητική οικονομική μεγέθυνση της Κίνας.

Οι επιθέσεις παροξύνονται με ευθύνη του ΝΑΤΟ και την αναβαθμισμένη εμπλοκή όλου του δυτικού μπλοκ μέσα από τη συνεχή αποστολή τεράστιων πολεμικών εξοπλισμών. Τα κανόνια της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου γεμίζουν από τις σφαίρες που αποστέλλουν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις «των πολιτισμένων κρατών» της δύσης δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει «ευρωπαϊκό κεκτημένο», «σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «προώθηση της ελευθερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας». Οι κίνδυνοι για τις τύχες των λαών που βρίσκονται σε όμορες περιοχές εξαπλώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική αστική τάξη δεν χάνει ευκαιρία να προωθήσει τα πιο αντιδραστικά και δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο βάσεων, επομένως και σε πιθανό μελλοντικό στόχο αντιποίνων. Δεν χάνει ευκαιρία για μία ακόμη συνάντηση με τους ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους επιδιώκοντας από τη μία την αναμενόμενη εξοπλιστική ενίσχυση με F-35 και από την άλλη περαιτέρω παραχωρήσεις ως προς τη χρήση και την επέκταση των βάσεων του θανάτου. Η αναβαθμισμένη εμπλοκή της Ελλάδας στα στρατιωτικο-πολιτικά σχέδια του ΝΑΤΟ είναι άμεσα συνδεδεμένη με πολιτικά και οικονομικά ανταλλάγματα και διευκολύνσεις, αλλά κυρίως με την «αναβάθμιση» της θέσης στο διεθνή καταμερισμό ως πιστός τοποτηρητής και εκφραστής των κυρίαρχων συμφερόντων και επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Αυτό στο οποίο επενδύει μέσα από τη στρατηγική της πρόσδεση στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς είναι ο πολλαπλασιασμός της ισχύος της και η θωράκισή της απέναντι στον λαϊκό παράγοντα. Στο ίδιο πλαίσιο εργαλειοποιεί τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, ο οποίος πέραν του επίδικου σημείου αντιπαράθεσης που αφορά στην οριοθέτηση, τον έλεγχο και την εκμετάλλευση της ΑΟΖ, λειτουργεί ως εύκολος μηχανισμός συσπείρωσης συντηρητικών και εθνικιστικών ακροατηρίων, «ταϊζοντας το πόπολο» με πιθανά θερμά επεισόδια και αιτιολογώντας έτσι τα υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς αλλά και την ανάγκη διεθνούς προστασίας από τον πολεμικό βραχίονα του δυτικού ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ.

Οι λαοί μόνο χαμένοι βγαίνουν από την ένταση των συγκρούσεων και τη βάρβαρη εκτράχυνση του πολέμου. Το βάθος και η έκταση των οικονομικών επιπτώσεων στα νοικοκυριά και τα εργατολαϊκά στρώματα είναι ανυπολόγιστο, όπως επίσης και η αδυναμία τους να ορθοποδήσουν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Οι κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία εντείνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κρίση και τις πληθωριστικές πιέσεις αφαιμάζοντας οικονομικά τους λαούς και εκπαιδεύοντάς τους στη λιτότητα, τη φτώχεια, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών. Αυτοί είναι τελικά και οι μόνοι χαμένοι, γιατί ανεξαρτήτως έκβασης θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων και ανταγωνισμών, καθώς κάθε ενδεχόμενη έκβαση θα λειτουργήσει επιθετικά προς τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Στις 21 Φλεβάρη να φωνάξουμε ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι!

Είναι καθήκον του εργατολαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος να ανατρέψει το σκοτεινό τοπίο του πολέμου. Μέσα από μαζική κινητοποίηση του λαού, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων να γιγαντώσουμε τον αγώνα και να σπάσουμε τους δεσμούς της ελληνικής αστικής τάξης με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, να εντείνουμε τις πιέσεις απέναντι στην πολεμική μηχανή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τη μετατροπή της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σε μία απέραντη νατοϊκή βάση. Με στόχο την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που σπέρνουν πολέμους και γεννούν την προσφυγιά. Να φωνάξουμε ότι εχθροί μας δεν είναι οι λαοί, αλλά οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί και το πολιτικό τους προσωπικό που στήνουν εμπόλεμες και δολοφονικές ενέδρες. Με αυτούς πρέπει να λογαριαστεί ο λαός, γιατί ο μόνος τρόπος αποκλιμάκωσης της πολεμικής έντασης και διασφάλισης της πραγματικής ειρήνης είναι αυτός που μπορεί να επιβληθεί από το λαϊκό κίνημα.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ – ΕΞΩ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ!

Αθήνα: 19:00 στα Προπύλαια
Θεσσαλονίκη: 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video