αφισα 11ο καμπινγκ ΑΡΙΣ 50Το 11ο Camping της Αριστερής Συσπείρωσης θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες μετά τις επαναληπτικές εθνικές εκλογές τα αποτελέσματα των οποίων προμηνύουν νέα σφοδρή επίθεση σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας και του κινήματος. Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα πολιτικά της δεκανίκια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά και οι διάφορες ακροδεξιές και φασίζουσες εφεδρείες ενορχηστρώνουν ήδη το νέο κύκλο επίθεσης απέναντι στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Ακρίβεια σε ενέργεια, φάρμακα και βασικά αγαθά, υφαρπαγή λαϊκής κατοικίας και φορομπηχτική πολιτική θα ενταθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, καταληστεύοντας το λαϊκό εισόδημα και περιουσία. Όχι αναίμακτα… με αυταρχική και κατασταλτική σκλήρυνση απέναντι σε όποιον σηκώνει κεφάλι και συγκρούεται με τις πολιτικές κοινωνικής ισοπέδωσης. Την ίδια στιγμή οι διευκολύνσεις και ελαφρύνσεις σε βιομήχανους, εργολάβους, τράπεζες και funds θα συνεχίζονται, έτσι ώστε να ενισχύεται απρόσκοπτα η κερδοφορία τους, πάνω στις θυσίες και τον μόχθο των εργαζομένων. Το ίδιο και η συμμετοχή-πολεμική τροφοδοσία στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ισχυρών της Δύσης που φέρνουν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για του λαούς.

Στο στόχαστρο βρίσκεται σταθερά και η νεολαία, το μελλοντικό δυναμικό εργαζομένων που πρέπει να εκπαιδεύεται και να πειθαρχεί ήδη από το πανεπιστήμιο σε ένα καθεστώς χαμηλών προσδοκιών και υψηλών απαιτήσεων. Η εκπαιδευτική συγκυρία προμηνύεται εξίσου καυτή, δεδομένου ότι η επιτάχυνση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, η πανεπιστημιακή αστυνομία και η προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων θα βρίσκονται υψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης.

Είναι φανερό ότι μόνο η συσπείρωση και η οργάνωση των εργατολαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας σε συνδικάτα και σχολές μπορεί να αναχαιτίσει αυτό το νέο κύκλο επίθεσης. Μικρές και καθημερινές ρήξεις, προώθηση των διεκδικήσεων και νίκες σε εργασιακούς χώρους, μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών και αποτροπή των εξώσεων, θα συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων και μια διαφορετική προοπτική για τις δυνάμεις της εργασίας.

Όλες αυτές οι σκέψεις και προβληματισμοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το camping της Αριστερής Συσπείρωσης, που για 11η συνεχή χρονιά ανανεώνει το ραντεβού του στο Στόμιο Λάρισας από την Τρίτη 18 έως τη Δευτέρα 24 Ιουλίου. Το ραντεβού αυτό φιλοδοξεί:

-Να αποτελέσει μία ευκαιρία απόδρασης από την πίεση, τα άγχη και τη βαβούρα της καθημερινότητας, γεμίζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές μας με ποιοτικό χρόνο, αθλητικές δραστηριότητες, κινηματογραφικές προβολές, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, διάβασμα και πολλές κουβέντες.

-Να λειτουργήσει παιδευτικά και μορφωτικά ενάντια στις τάσεις εξάλειψης της συλλογικής ιστορικής μνήμης, να προάγει την πολιτιστική διαπαιδαγώγηση και την ενεργό εμπλοκή στη συλλογική διασκέδαση και ψυχαγωγία κόντρα στο κυρίαρχο πρότυπο ατομικισμού, εκτόνωσης, ανταγωνισμού και παθητικής κατανάλωσης.

-Να εντείνει τον πολιτικό προβληματισμό και συζήτηση για τη νέα συγκυρία και τα διακυβεύματα που ανοίγονται μπροστά μας προετοιμάζοντας κατά κάποιο τρόπο παράλληλα και τις μάχες του επόμενου διαστήματος.

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video