ellada-696x417Τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουμε να μετρήσουμε τις νέες πυρκαγιές που ξεσπούν σε περιοχές όλης της χώρας. Άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη, κτίρια και κατοικίες, ακόμα και εντός του αστικού ιστού και των βιομηχανικών περιοχών των πόλεων έχουν καεί, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο και το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 45ο κελσίου σε όλη τη χώρα, είναι φανερό ότι οι πυρκαγιές είχαν προβλεφθεί. Το μόνιμο πλέον μήνυμα του 112 έχει γίνει το μόνο μέτρο «προστασίας και πρόληψης» από τη μεριά της κυβέρνησης, ξεγυμνώνοντας την εγκληματική πολιτική της συρρίκνωσης του κράτους. Παρά τις μιντιακές κορώνες για την «αποτελεσματική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε κάθε επερχόμενο κίνδυνο», το μόνο υπαρκτό σχέδιο της κυβέρνησης είναι το «τρέξτε να σωθείτε». Για το μόνο που είχε προετοιμαστεί την προηγούμενη περίοδο, ήταν το πώς θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές του προηγούμενου μήνα.
Δύο χρόνια μετά την καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας κανένα απολύτως σχέδιο αντιπυρικής προστασίας δεν έχει υπάρξει από το κράτος και την κυβέρνηση. Παρά τις δηλώσεις της ΝΔ για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί ενώ τα κενά στους πυροσβέστες ξεπερνούν τις 3.000. Οι 500 προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών που θα γίνονταν στο πυροσβεστικό σώμα εντός του 2023 ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί, ενώ ο εξοπλισμός και τα μέσα κατάσβεσης παραμένουν απαρχαιωμένα. Οι εικόνες από πυροσβέστες χωρίς κράνη, γάντια και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και από τα ανεπαρκώς συντηρημένα μέσα κατάσβεσης μιλούν από μόνες τους.
Για την κυβέρνηση κάθε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, κάθε σχέδιο αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, μπαίνει στη ζυγαριά ανάλογα με το πόσο ανταποδοτικό θα είναι, όχι για το περιβάλλον και το λαό, αλλά για τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

 Ο ΛΑΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!

Το αποτέλεσμα είναι ολέθριο για τον λαό. Καλείται να πληρώσει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού με κίνδυνο της ζωής του. Είναι η πολιτική του μηδενικού κράτους, που εφαρμόστηκε στην πανδημία, στις πλημμύρες και τώρα τις πυρκαγιές. Το αφήγημα της κυβέρνησης γύρω από την κλιματική αλλαγή και την υπεροπλία τα φύσης, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να ιδωθεί απέναντι στην καταστροφή του λαού και του περιβάλλοντος. Όσο πιο γρήγορα ο λαός καταλάβει ότι αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, αλλά ανατρέπεται, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσουμε να θρηνούμε διαρκώς θύματα των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων.

 

-Να αποζημιωθούν πλήρως όλες οι οικογένειες που έχουν πληγεί
-Κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό, επαρκή εξοπλισμό, διασωστικά και πυροσβεστικά μέσα και υποδομές της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας
-Να σταματήσει άμεσα ο χωρικός σχεδιασμός που επικεντρώνεται μόνο στη δημιουργία μονάδων ΑΠΕ στα βουνά και να δημιουργηθεί ολοκληρωμένος αντιπυρικός σχεδιασμός με σεβασμό στις ανάγκες του λαού και στο περιβάλλον.

Αριστερή Συσπείρωση

27 Ιουλίου 2023

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video