Με αποφασιστικότητα και θάρρος εξελίσσεται ο σπουδαίος και κρίσιμος αγώνας που δίνουν οι λιμενεργάτες της COSCO με την κήρυξη και πραγματοποίηση αλλεπάλληλων 24ωρων απεργιών μετά από μαζικές γενικές συνελεύσεις του Σωματείου.

Κόντρα στις άθλιες εργασιακές σχέσεις, την αλόγιστη ταξική εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία, οι εργάτες στις προβλήτες της COSCO διεκδικούν υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση όλων των εργατών, μόνιμα 5μελή πόστα, επιτροπή υγείας και ασφάλειας.

Η δυναμική αυτού του δίκαιου απεργιακού αγώνα και το κύμα πολιτικής στήριξης του από σωματεία, Εργατικά Κέντρα, συλλογικότητες, πολιτικούς φορείς και όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος έχουν βάλει δύσκολα στην εργοδοσία. Έτσι, η τελευταία, χέρι χέρι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα αστικά δικαστήρια και όλους τους εργοδοτικούς μηχανισμούς προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας για να κάμψουν αυτό το σπουδαίο αγώνα και να σταματήσουν την απεργία. Οι δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο έκριναν παράνομες τις απεργίες, αλλά έπεσαν στο κενό μετά τη κάλυψη τους από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σήμερα, εργοδοσία και κυβέρνηση αναγκάστηκαν να κάνουν την πρώτη υποχώρηση και να δεχθούν σε συνάντηση τους εργαζόμενους και το σωματείο την ερχόμενη Τρίτη. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους δηλώνοντας πως βρίσκονται σε εγρήγορση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έλαβαν από την επιχείρηση και τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι λιμενεργάτες της COSCO δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το δίκαιο αγώνα. Τα ανεξάρτητα ταξικά σωματεία, τα συνδικάτα και οι συλλογικούς φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση και στο πλευρό των λιμενεργατών της COSCO μέχρι το τέλος. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές και νεολαίους της χώρας να βρεθούν στο δρομό του αγώνα και στο πλευρό των απεργών λιμενεργατών της COSCΟ. Ήρθε η ώρα να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και να χάσουν η Κυβέρνηση, η Ε.Ε, το Κεφάλαιο και η Εργοδοσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO

Αριστερή Συσπείρωση - Τομέας εργαζομένων

6/6/2018

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video