Η κοινωνική εξαθλίωση επιβάλλεται με τη βία και αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το γνωρίζει καλά. Ήδη από τις αρχές της διακυβέρνησης της, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το αν θα ακολουθούσε την πολιτική των προκατόχων της και για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε στο Κεφάλαιο.

Read more...

21271253_1956795061262916_2720433477069446362_n.jpg

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ στις 6.00μμ 

Αγώνες δεκαετιών με απεργίες, διαδηλώσεις χαράζουν τον δρόμο,  αναζητούν την συνέχιση και την δικαίωσή τους. Είναι διαρκής η πάλη του λαού μας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τα δικαιώματα στην εργασία, το 8ωρο, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και τον ελεύθερο χρόνο, για την εργατική χειραφέτηση και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας των εργατών ενάντια στο μαύρο μέτωπο, στο κεφάλαιο, στις κυβερνήσεις των τελευταίων 60 – 70 χρόνων, κυβερνήσεις που ανεξάρτητα του μανδύα τους υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των αστικών τάξεων ντόπιων και ξένων.

Read more...

Χωρίς τίτλοΔεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το αν θα ακολουθούσε την πολιτική των προκατόχων της, ήδη από την πρώτη της εκλογή. Πλέον αυτό είναι παραπάνω από σαφές.

Read more...

pleistiriasmoi«Ξέρεις τι είναι να μένεις ΑΝΕΡΓΟΣ, να σου κόβουν το ΝΕΡΟ το ΡΕΥΜΑ και την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, μετά να σου παίρνουν το ΣΠΙΤΙ και στο τέλος να σε κυνηγούν τα ΜΑΤ η Κυβέρνηση και το Κράτος επειδή ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕΣ»;

Read more...

Σήμερα 18/12/2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών κέντρων και στις οξύνσεις των αντιπαραθέσεων που ειδικά το τελευταίο διάστημα οδηγούν σε κλιμάκωση και αποσταθεροποίηση ολόκληρα κράτη, αιματοκυλίζοντας λαούς και οδηγώντας τους στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Read more...

Η Αριστερή Συσπείρωση χαιρετίζει την αθώωση των 16 συλληφθέντων αγωνιστών φοιτητών της 17ης Νοέμβρη 2012 στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραβίαση του Ασύλου από τις δυνάμεις καταστολής, καθώς και τους εκατοντάδες αλληλέγγυους που βρέθηκαν στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου. Το κίνημα και ο αγωνιζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των αγώνων του και δήλωσε έμπρακτα πως θα περιφρουρεί τα κεκτημένα του και θα υπερασπίζεται τους συλληφθέντες του, απέναντι (και) σε κάθε δικαστική και εισαγγελική αρχή. Οι ψευδομαρτυρίες των αστυνομικών - μαρτύρων κατηγορίας κατέρρευσαν μέσα από τις πολλαπλές τους αντιφάσεις, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της ασφάλειας και των κρατικών μηχανισμών να τους δασκαλέψουν ώστε «να τα πούνε σωστά».

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small