5d73dcd4825e636f895bbe95Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία θα γίνουν οι φετινές «παραδοσιακες» φθινοπωρινές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, εν μέσω κορονοϊού. Ενώ η ΔΕΘ ακυρώθηκε, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Thessaloniki Helexpo Forum, στις 12 Σεπτεμβρίου, «θριαμβολογώντας» για τις «επιτυχίες» των μέτρων του τελευταίου διαστήματος και την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την ενίσχυση και την στήριξη των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου. «θριαμβολογώντας» για τις χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας «θριαμβολογώντας» για την απόλυτη γύμνια του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Οι κυβερνητικές αποτυχίες σε όλα τα μέτωπα αλλάζουν εκ των πραγμάτων τον πανηγυρικό τόνο και δίνουν στο μαζικό κίνημα τη δυνατότητα να επιτείνει την πολιτική φθορά μέσα από την μαζική παρουσία του στις διαδηλώσεις του επόμενου διαστήματος.

Η ανεύθυνη τουριστική καμπάνια του Μητσοτάκη που βασίστηκε στα αποτελέσματα της αυτοπροστασίας του λαού και την εκμηδένιση των κρουσμάτων, άφησε εκτός από ανέργους στον κλάδο του επισιτισμού/τουρισμού και μια μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία.
Τα σχολεία ανοίγουν με μεγάλο κίνδυνο για την μαθητική κοινότητα καθώς κανένα ουσιαστικό πρακτικό μέτρο δεν πάρθηκε για την αποσυμφόρηση των εκπαιδευτικών μονάδων και την ενίσχυση με δασκάλους.

Το ΕΣΥ παραμένει τραγικά υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτημένο μπροστά στο 2ο κύμα της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι μπροστά στις επιθετικές ενέργειες των εργοδοτών και η θέση τους δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο από τα νέα αντεργατικά μέτρα για απλήρωτες υπερωρίες και περεταίρω ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας.

Η ανεργία ειδικά στους νέους καλπάζει.

Το ελληνικό κεφάλαιο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ που για λογαριασμό των μεγάλων πολυεθνικών της ενέργειας επιχειρεί μια ακόμα αναμέτρηση μετά τη Συρία αυτή τη φορά στο τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου-Τουρκίας.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Και ο λαός δεν θαμπώνεται από τις κενές θριαμβολογίες.

Η πανδημία ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα των χρόνιων πολιτικών υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, στο δόγμα «λιγότερο κράτος-λιγότερες δαπάνες»Η Κυβέρνηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, στηρίχθηκε στο αφήγημα της προσωπική ευθύνης και όχι μόνο απέτυχε να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με προσλήψεις και ΜΕΘ, αλλά στηριξε μόνο και ενίσχυσε την πολύ στενή Δεξαμενή ψηφοφόρων της.

Τα πακέτα μέτρων που έχει περάσει από την αρχή της εκλογής της δείχνουν καθαρά τις προθέσεις της. Οι συνεχείς Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφήνουν χιλιάδες εργαζόμενους έκθετους στις ορέξεις των εργοδοτών. Οι αλλαγές στην εργασία, με μοχλό πίεσης την πανδημία, περιγράφονται από την πτώση του κατώτατου μισθού, την τηλεργασία και την εκ περιτροπής εργασία, την απελευθέρωση των απολύσεων και, τελικά την συμπίεση των εργαζομένων. Η μείωση του κόστους της εργασίας φτάνει εν μέσω πανδημίας ακόμα στην μείωση μείωση των δαπανών για υγιεινή και ασφάλεια και την εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Οι αλλαγές στην εκπαίδευση εμπεδώνουν λογικές εντατικοποίησης και πειθάρχησης πάνω στη νεολαία και μετατρέπουν την εργασιακή προοπτική σε ένα εμπόριο χαρτιών. Με τα νομοσχέδια για τις διαδηλώσεις η κυβέρνηση δείχνει την διάθεση της για την πιο βίαιη καταστολή των λαϊκών αντιδράσεων, η απαγόρευση των πορειών και η στοχοποίηση του ασύλου δείχνει την πρόθεση εκκαθάρισης κάθε δύναμης ή διαδικασίας που θέλει να αντισταθεί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή της εκλογής κάνει ξεκάθαρο πως οι λαϊκοί αγώνες και οι δομές οργάνωσης του λαού βρίσκονται στο στόχαστρο

Όμως όσο και να θέλει η Κυβερνηση της ΝΔ να ονομάζει τους ανέργους «οικονομικά μη ενεργούς» και την διαχείριση της πανδημίας «επιτυχία», δεν μπορεί να κοροϊδέψει το λαό. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και όλος ο λαός χρειάζεται να κινητοποιηθούμε και να δώσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος. Η προάσπιση και μαζικοποίηση των σωματείων, των συλλογικών φορέων οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων , των φοιτητών, των μαθητών και η επανέναρξη ενός νέου γύρου κοινωνικών αγώνων απέναντι στην Κυβέρνηση, το Κράτος, την αντιλαϊκή πολιτική αποτελούν το μοναδικό δρόμο για την υπεράσπιση των λαϊκών κεκτημένων και μαχητικής διεκδίκησης και προάσπισης των υλικών συμφερόντων του λαού .

Τη 12η Σεπτεμβρίου Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι θα βαδίσουμε μαζί, σε μια ενιαία πορεία, ζητώντας κατάργηση των νομοσχεδίων, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους εμείς.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ 

 

Προσυγκεντρωση 16:30 Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ

Συγκέντρωση 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς την συγκέντρωση συνδικάτων στην ΧΑΝΘ

 

Αριστερή Συσπείρωση 

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video