2020 10 07dikiXA WEBΜετά από 5,5 χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης της Χρυσής Αυγής η διαδικασία αυτή φτάνει προς το τέλος της με το δικαστήριο να ανακοινώνει πως στις 7 Οκτώβρη θα βγει η τελική απόφαση για την νεοναζιστική οργάνωση. Η καταδική της Χρυσής Αυγής αποτελεί μόνο ένα βήμα ακόμα στον αγώνα λαού και νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, στον φασισμό και στο σύστημα που το γεννά. Άλλωστε η πραγματική απάντηση απέναντι στο τέρας του φασισμού δεν δίνεται μόνο στα δικαστήρια, αλλά κυρίως δίνεται καθημερινά στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές και τα σχολεία μας.
Η πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής ήταν το αποτέλεσμα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους έσπερναν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η ανάδειξη στην κοινωνία του πραγματικού προσωπείου της ΧΑ και του ρόλου που έχουν αυτά τα μορφώματα ως το μακρύ χέρι του συστήματος, προκειμένου να διχάζουν και να αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα προήλθε από τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού και την δράση του μέσα στις γειτονιές και τους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης της νεολαίας και των εργαζομένων. Η μη επανεκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά από 7 χρόνια και η διάλυση της δεν προήλθε από καμία κυβέρνηση και από κανένα αστικό κόμμα, ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων λαού και νεολαίας, ήταν το αποτέλεσμα του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, ήταν το αποτέλεσμα του πλήθους αποκαλυπτικών στοιχείων που έφερε στο φως η Πολιτική Αγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης. 
Η μάχη όμως του αντιφασιστικού κινήματος δεν σταματάει εδώ. Από τα διάφορα νεοναζιστικά μορφώματα που έχουν ξεπηδήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στα οποία έχουν μετεγκατασταθεί ηγετικά στελέχη της δολοφονικής ηγεσίας της ΧΑ, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και την εθνικιστική της ρητορεία αλλά και την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ που εγκολπώνει στο εσωτερικό της άτομα γνωστά για την εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές τους απόψεις, γίνεται ξεκάθαρο πως το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να αναμετρηθεί σε μια σειρά από μάχες. Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία, ο υπερβολικός ζήλος που δείχνει στο να εγκολπώσει και να θρέψει εθνικιστικά ακροατήρια μέσα από μια σειρά πολιτικών επιλογών που έχει πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα (βλ. επίσημη εκπροσώπηση για πρώτη φορά της ΝΔ σε εκδήλωση της Ένωσης Απόστρατων Ελληνικού Στρατού για την νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο), ενόψει μάλιστα της όξυνσης της ελληνοτουρκικής κρίσης, δείχνει την ανάγκη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το αντιφασιστικό, χέρι-χέρι με το αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα οφείλουν να ξαναβγούν δυναμικά στο προσκήνιο.
Λίγες μέρες μετά από την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ΧΑ στο Κερατσίνι κάτω από την πλήρη ανοχή της αστυνομίας, ανακοινώνεται η απόφαση της έδρας. Η μαζική παρουσία του κόσμου έξω από τα δικαστήρια το πρωί της 7 Οκτώβρη 2020 θα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας πίεσης ώστε να μην καταδικαστούν απλά ορισμένα μέλη της ΧΑ αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν και διέταξαν τα τάγματα εφόδου για τις τρεις υποθέσεις που συνεκδικάζονται (δολοφονία Φύσσα – επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ – επίθεση σε Αιγύπτιους Ψαράδες). Το αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος που θα διαδηλώνει δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία όχι μόνο των φυσικών αυτουργών αλλά και όλη την ηγεσία που με κάθετη ιεραρχία επέλεξε, σχεδίασε και διέταξε τα χτυπήματα.
Η 7 Οκτώβρη πρέπει να είναι ημέρα απεργίας στους εργασιακούς χώρους προκειμένου να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία με την μαζική τους παρουσία και τις 2 μέρες προκειμένου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν οι φασίστες εκεί που ανήκουν, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07/10 09.30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.00 ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αριστερή  Συσπείρωση 

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video