Το συλλαλητήριο για το "Μακεδονικό" στη Θεσσαλονίκη στις 21/1 έδωσε μια πολύ καλή αφορμή να ξεβραστεί στην επιφάνεια ό,τι πιο σκοτεινό και χυδαίο της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ελλάδα.

Οι υπόδικοι φασίστες της Χ.Α μαζί με όλο τον υπόλοιπο ακροδεξιό εσμό βρήκαν ευκαιρία να ξεπλύνουν το αιματοβαμμένα χέρια τους και τις υποκλίσεις τους στον ιμπεριαλισμό, πουλώντας άφθονη εθνικιστική προπαγάνδα και σπέρνοντας το δηλητήριό τους στους φτωχούς των δυο γειτονικών χωρών.

Σε αυτή την κίνηση, οποιοσδήποτε κατήγγειλε το επικίνδυνο περιεχόμενο του συλλαλητηρίου, την ανοιχτή συμμετοχή εθνικιστικών ομάδων και οργανώσεων σε αυτό και την κάλυψη που τους παρείχαν οι διοργανωτές του έπεσε θύμα κατασυκοφάντησης και χαφιεδίστικης στοχοποίησης.

Ο μαχόμενος δημοσιογράφος Στέλιος Νικητόπουλος, εργαζόμενος στην ΕΡΤ-3 και ενεργός αγωνιστής του κινήματος στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε συντονισμένη επίθεση εναντίον του διαδικτυακά. Η προσωπική του στοχοποίηση σε μια σειρά ακροδεξιών σάιτ, λύνοντας τα χέρια σε κάθε φασιστικό κατακάθι, κατέληξε σε προσωπικές απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να διακινούν το τηλέφωνο της ΕΡΤ-3, ώστε να να καταγγέλλεται ο ίδιος ονομαστικά.

Η επίθεση στο Στέλιο Νικητόπουλο είναι επίθεση σε κάθε δημοκρατικό, προοδευτικό άνθρωπο και εργαζόμενο που ασφυκτιά βλέποντας παρελάσεις νεοναζί στον τόπο του και τη στοχοποίηση όσων αγωνίζονται για μια ανεξάρτητη και μαχόμενη δημοσιογραφία.

Κατά τη διάρκεια, δε, του συλλαλητήριου οργανωμένοι φασίστες της Χ.Α. επιτέθηκαν θρασύδειλα με πέτρες και καπνογόνα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Σχολείο", με σαφή κάλυψη των ΜΑΤ, φωνάζοντας συνθήματα όπως ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου ευτυχώς απωθήθηκαν από την περιφρούρηση της κατάληψης. Μετά από λίγο έκαναν εμπρηστική δολοφονική επίθεση στο νεοκλασσικό κτίριο της κατάληψης Libertatia, καίγοντας το ολοσχερώς, την ίδια στιγμή που η αστυνομία μαζί με τους νεοναζί προσπαθούσε να επιτεθεί στην αντι-εθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας.

Και τα τρία περιστατικά είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και καταδεικνύουν τη πρόθεση των φασιστών να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στο Κεφάλαιο, κηρύσσοντας τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των φτωχών, τρομοκρατώντας το λαϊκό και εργατικό κίνημα και διχάζοντας τους εκμεταλλευόμενους λαούς. Έχοντας δηλώσει πλήρη υποταγή στα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ελληνικής αστικής τάξης, έχοντας στείλει ακόμα και εθελοντικά τάγματα θανάτου στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα εναντίον αμάχων το 1995 και τροφοδοτώντας σε κάθε ευκαιρία τον ελληνικό εθνικισμό και μιλιταρισμό, ο φασισμός έρχεται να επιτελέσει όλη τη βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό του Κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε τους φασίστες, την ακροδεξιά πατριδοκαπηλεία τους, τις χαφιεδίστικες πρακτικές τους, αλλά και όσους τους έδωσαν χώρο έκφρασης στο συλλαλητήριο.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, αλλά και η ίδια η ΕΡΤ, να πάρουν θέση σαφούς καταδίκης της στοχοποίησης και στήριξης του δημοσιογράφου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύγη μας στο Στέλιο Νικητόπουλο καθώς και σε όλους όσοι στοχοποιούνται από τους φασίστες!

 

Αριστερή Συσπείρωση

21 Ιανουαρίου 2018

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small