Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει την απρόκλητη και προβοκατόρικη επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Τη μέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην Αθήνα, όπου το μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πολιτικού κόσμου "συνηπήρχε ειρηνικά" με τους φασίστες της Χ.Α., εκδηλώθηκαν μια σειρά από ακροδεξιές και φασιστικές επιθέσεις.

Αρχικά ομάδες φασιστών επιχείρησαν να πλησιάσουν την αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια, δίνοντας αφορμή στην αστυνομία να στήσει σκηνικό έντασης που αργότερα στράφηκε και στα Εξάρχεια. Η ίδια η αστυνομία που το τελευταίο διάστημα έχει συλλάβει αντιφασίστες σε αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη μετά τον δολοφονικό εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, σήμερα επιτέθηκε στα γραφεία του ΝΑΡ και την περιφρούρηση τους.

Εντελώς απρόκλητα και προβοκατόρικα, με γκλομπιές και χημικά (ακόμα και μέσα στα γραφεία), επιχείρησε το κράτος να πετύχει ένα κατασταλτικό και τρομοκρατικό ευθύ χτύπημα στο ΝΑΡ και ευρύτερα στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς. Η επίθεση απωθήθηκε από την περιφρούρηση των γραφείων.

Την ακέραια πολιτική ευθύνη τόσο για το κλίμα των ημερών, όσο και για την επανεμφάνιση των φασιστών της Χ.Α. στο δρόμο (και τις επιθέσεις τους σε καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και στο Θέατρο Εμπρός σήμερα), με εθνικό μανδύα νομιμοποίησης, φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της οποίας όλη η πολιτική διαδρομή έστρωνε το έδαφος για να ακολουθήσει μια τέτοια αντιμετώπιση του σημερινού συλλαλητηρίου.

Φαίνεται πως η πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κοινή στάση και παρέμβαση της μαχόμενης Αριστεράς στο Μακεδονικό έχει ενοχλήσει διάφορα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας. Τέτοιες επιθέσεις δεν αποτελούν παρά επιβεβαίωση του γεγονότος πως η δράση που αναπτύσσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Σ' αυτήν θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι και ο λαός να είναι σε θέση να αγωνιστούν για τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και για τα ταξικά τους συμφέροντα από καλύτερες θέσεις, μακριά από κορώνες εθνικής ενότητας ή και εθνικισμού.

Αριστερή Συσπέιρωση

4 Φλεβάρη 2018

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small